Vsebinsko-mreženjski dogodek KorpoStart 2021

Zakjučni "matching" dogodek - KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3. PREVERJENO. @Zoom, 26. januar 2021, 10.00 - 15.00

Pri sodelovanju s korporacijo gre običajno več kot le za finančno naložbo. Je kot “botrstvo”, ki omogoči drugačen razvoj od siceršnjega. Sodelovanje ekipi prinaša nekaj dodatnih obveznosti v zameno za velike priložnosti, ki so lahko ključna podpora na poti do bistveno večjega uspeha.

Na zaključnem mreženjskem dogodku prisluhnite pionirskim izkušnjam povezovanja in preverite svojo komplementarnost na medsebojnih delovnih 1:1 sestankih.

Vabljeni na zaključni "matching" dogodek z naslednjim programom:

 • ​10.00 - 10.05: Uvodni nagovori (Slovenski podjetniški Sklad, KorpoStart)

 • 10.05 - 10.40: Keynote: Naše ideje in produkti so le tako odobri, kot je dobra naša sposobnost, da jih komuniciramo. Interaktiven nastop Vikija Pavliča, eksperta startup pitchanja, mentorja 300+ startupom, podjetnika (pitchblocks.com), avtorja Pitching Canvasov in predavatelja na Tehnični univerzi Delft na Nizozemskem.

pitchblocks_-_wow.png
pitchblocks_-_teller.png
pitchblocks_-_master.png

 • 10.40 - 11.30: Kratke predstavitve izkušenj korpo-startup sodelovanj, vprašanja in odgovori:

- Anton Jakše, Motulii - mobilna dvižna ploščad: Pogled nazaj - kaj vse prinese sodelovanje s korporacijami, ki prispevajo svoje poslovne ekosisteme, ter kako lahko startup poživi utečene procese velikih?

- Aleš Zorc, Agitron - rešitve za bolj zavzete interakcije: Korporacije naj ne bodo le naše stranke, korporacije so lahko super partnerji. Hiter pregled zadnjih petih partnerskih "dvorjenj".

- Samo Kastelic, SmartCargo - digitalizacija logističnih procesov: Moj pogled, kaj startupi prinašamo korporacijam (česa korporacijam primanjkuje), oz. kaj bi jaz naredil, če bi bil v korporaciji odgovoren za zunanje startupe?

 • 11.30 - 12.00: Kratka predstavitev sodelujočih korporacij.
  Udeleženci s strani korporacij boste zaprošeni, da podate kratke predstavitve svojih družb ter izzive, ki ste jih pripravljeni reševati v sodelovanju z zunanjimi ekipami.
  Sledi razporejanje 1:1 sestankov med korporacijami in startupi Slovenskega podjetniškega sklada ter ostalimi prisotnimi ekipami. Izbirajo startupi.

 • 12.00 - 13.00: Odmor za individualno kosilo. Individualna priprava udeležencev na 1:1 sestanke. Kratka navodila za dober potek sestankov prejmete dan pred dogodkom.

 • 13.00 - 15.00: Individualna 15-minutna spoznavna srečanja Korporacija - Startup v ločenih Zoom sobah. Skupaj do 6 srečanj oz. pogovorov.

Matching-2
Matching-3
Matching-5
Matching-1
Matching-6
Matching-4

​1:1 srečanja bodo torat izvedena v individualnih Zoom sobah.

 • 15.00 - ...: Zaključne misli in neformalno online druženje udeležencev.

 

Navodila za pristop s povezavo za Zoom dobite po prijavi, nekaj dni pred dogodkom.

Brezplačno za korporacije in inovativna MSP podjetja!

O vabljenih udeležencih:

 

V program KorpoStart so vabljena in vključena inovativna start-up in scale-up podjetja iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada. 

V program KorpoStart so se aktivno že vključile naslednje velike družbe: ​A1, Adria Dom, BTC, Comtrade CDS, Danfoss, Domel, Generali, Iskra, Iskraemeco, Iskratel, Jata Emona, Kolektor, M Sora, Merkur trgovina, NLB, Pivovarna Laško Union, Pošta Slovenije, Radeče papir, Steklarna Hrastnik, TPV, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav.

Izvajalci programa KorpoStart imamo s svojimi mrežami kontaktov dostop tudi do vseh drugih večjih druzb za namen povezovanja inovativnih start-upov in scale-upov s korporacijami.

KorpoStart korporacije logo.jpg

Izjave udeležencev o dosedanjem povezovanju:

 

Mojca Brecelj, Generali: Zanima nas predvsem kakšne ideje razvijajo startupi in kako z njimi skleniti tudi dolgoročno sodelovanje. Trenutno namreč zbiramo ideje samo znotraj podjetja, v bodoče pa si želimo povezovanja z inovativnimi startupi zunaj podjetja.

Klemen Šešok, Iskra: Zelo sem vesel, da sem se pridružil. Vsako takšno srečanje me samo še bolj utrdi v prepričanju, da mora biti zelo veliko sodelovanja med startupi, podpornim okoljem in tradicionalno industrijo.

Gregor SmolejIskratel: Najbolj všeč so mi debate, predvsem zaradi izmenjave mnenj in iskanja sinergij s startupi.

Mitja Pritržnik, omisli.si: Dobro je bilo, ker te tovrstni dogodki direktno povežejo s pravimi ljudmi in to je največja dodana vrednost. Pogovori, ki jih sicer ne moreš imeti kar tako, so pa dejansko tisto, kar šteje.

O programu aktivnosti KorpoStart

 

Program aktivnosti KorpoStart izvajamo v konzorciju partnerskih družb CorpoHub, Gospodarska zbornica Slovenije in Saša inkubator.
Namen aktivnosti je posameznim inovativnim MSP podjetjem, ki so v portfelju Sklada, pomagati narediti konkreten razvojni korak na način vsebinskega sodelovanja s korporacijami ob hkratnem investiranju le teh v inovativna MSP z uporabo mehanizma so-investiranja Slovenskega podjetniškega sklada. Cij je skupaj ustvariti večjo vrednost, kot jo lahko ustvarijo mlada inovativna podjetja samostojno, v korist korporacij, mladih podjetij in ciljnega trga.
Dogodki so za udeležence brezplačni. Usposabljanje za upravičena podjetja (prejemniki finančnih produktov P2 2019, SK ali SI - SK) po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023«, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.
www.korpostart.si >>

Minulo JESENSKO srečanje

Osrednji dogodek - KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3. PREVERJENO. 

2. september 2020, od 9.00 - 15.00

Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana

Dogodek bo zaradi COVID-19 situacije potekal v skladu s priporočili NIJZ.

 

Udeležbo smo zaradi velikosti prostora omejili na 30 udeležencev, zaradi česar bomo dogodek snemali in prenašali preko platforme Youtube. Prijave za fizično udeležbo so polne, zato zbiramo le še prijave za online spremljanje dogodka. 

 

Celoten dogodek bo precej interaktiven, tako v dvorani, kot v online prenosu. Kombinirali bomo več sodobnih komunikacijskih orodij. 

8.30 - 9.00: Prijava in jutranja kava


9.00 - 9.15: Uvodni nagovori 
 

 • Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS

 • Lojze Bertoncelj, koordinator programa KorpoStart, partner v družbi CorpoHub

 • Maja Tomanič Vidovič, generalna direktorica Slovenskega podjetniškega sklada
   

9.15 - 10.15: Ruud Hendriks, co-founder of Startupbootcamp, The Talent Institute and Innoleaps  
 

Corporate - Startup Engagement - What large companies can learn from great startups and how they can work together. A quick look at what has recently changed due to the COVID-19 situation.

Ruud je soustanovitelj družb Startupbootcamp, ki podpira startupe v 20 državah, Innoleaps, sestrske družbe, ki pospešuje velika podjetja in inštituta The Talent Institute, ki usposablja “growth hackerje” in mlade digitalne inovatorje.
 

Je reden govornik o inovacijah, medijih in podjetništvu na dogodkih po vsem svetu.

Innoleaps izjava.jpg

10.15 - 10.45: Odmor s kavo in moderiranim mreženjem


10.45 - 12.00: Kdo “ru(ud)la” v Sloveniji?

4* 15 minutne delitve poučnih zgodb (p)odprtega inoviranja s 

4* 3 minutnim dodatkom, kaj se pri tem spreminja zaradi COVID-19 situacije
 

- Mojca Zupan (Founder & CEnO, PlanetCare, startup - aktualni prejemnik 1,6 mio subvencije EIC): Če slediš smislu svojega dela, pride tudi učinek in ob tem vsa zabava in trud hkrati.

- Dejan Paravan (Chief innovation officer, GEN-I): Kaj je bilo tisto, kar smo najprej naredili v povezavi s startupi?
- Gregor Smolej (Innovation Manager, Iskratel): Kreiranje inovacijskega "stroja" v podjetju - kako to poteka v praksi?

- Janez Rihtaršič (R&D manager, Domel): Ustvarjanje respiratorja in kaj vse smo se ob tem naučili.


12.00 - 13.00: Kosilo z mreženjem


13.00 - 14.00: Pogovor s startupom in korpotom (pogovor moderira Matej Golob, CorpoHub)

Klemen Šešok (Chief Reinvention Officer @ Iskra) in Simon Štrancar (Co-Founder & CEnO @ SparkLPG): Povezovanje korporacije in startupa - Iskra & SparkLPG - konkretne lekcije ene in druge strani 


14.00 - 15.00: Ruud Hendriks, co-founder of Startupbootcamp, The Talent Institute and Innoleaps 

 
40 ways startup teams fail, be it corporate stratup teams or stand-alone startup teams

Ruud je bil v preteklosti 5 let v svetovalnem svetu Rabobanke in 13 let član nadzornega sveta Theodorja Gillisen Bankiers. Bil je tudi svetovalec ING-jevega odbora za inovacije bančne veleprodaje.
Pred kratkim je bil imenovan v nadzorni svet Invest-NL, ki je 1,7 milijarde težak investicijski sklad nizozemske vlade.

V prvi polovici kariere je deloval v medijih. Med drugim je bil 7 let član izvršnega odbora produkcijske hiše Endemol (danes EndemolShineGroup), ki jo pri nas poznamo vsaj po resničnostnih šovih Big Brother, MasterChef in The Biggest Loser.
 

Ruud izjava KorpoStart.jpg


 

15.00 - 16.00: Neformalno druženje ob popoldanski kavi

Dogodek moderira: Aleš Ugovšek, GZS

V program KorpoStart so se aktivno že vključile naslednje velike družbe: ​A1, Adria Dom, BTC, Comtrade CDS, Danfoss, Domel, Generali, Iskra, Iskraemeco, Iskratel, Jata Emona, Kolektor, M Sora, Merkur trgovina, NLB, Pivovarna Laško Union, Pošta Slovenije, Radeče papir, Steklarna Hrastnik, TPV, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav.

Izvajalci programa KorpoStart imamo s svojimi mrežami kontaktov dostop tudi do vseh drugih večjih druzb za namen povezovanja inovativnih start-upov in scale-upov s korporacijami.

KorpoStart korporacije logo.jpg

Kratek prispevek z dogodka KorpoStart 2019:

Utrinki s korpo-startup mreženja na dogodku Future 4.0

Povedali so ...

Izjave udeležencev o dosedanjem povezovanju

Gregor Smolej, Iskratel: Najbolj všeč so mi debate, predvsem zaradi izmenjave mnenj in iskanja sinergij s startupi.

Klemen Šešok, Iskra: Zelo sem vesel, da sem se pridružil. Vsako takšno srečanje me samo še bolj utrdi v prepričanju, da mora biti zelo veliko sodelovanja med startupi, podpornim okoljem in tradicionalno industrijo.

 

Mojca Brecelj, Generali: Zanima nas predvsem kakšne ideje razvijajo startupi in kako z njimi skleniti tudi dolgoročno sodelovanje. Trenutno namreč zbiramo ideje samo znotraj podjetja, v bodoče pa si želimo povezovanja z inovativnimi startupi zunaj podjetja.

Mitja Pritržnik, omisli.si: Dobro je bilo, ker te tovrstni dogodki direktno povežejo s pravimi ljudmi in to je največja dodana vrednost. Pogovori, ki jih sicer ne moreš imeti kar tako, so pa dejansko tisto, kar šteje.

Dan Toma, avtor knjige The Corporate Startup in gost uvodnega KorpoStart 2019 dogodka: Menim, da je prva in verjetno ena najpomembnejših stvari, da obe strani razumeta zakaj se želita povezati in zakaj si želita biti v tem partnerstvu. Startup mora razumeti, da je strateško partnerstvo dobra izbira, če potrebuje stabilno plačilo in dostop do določenih virov, medtem ko je vprašanje za korporacijo ali ima inovacijsko strategijo in ali to specifično partnerstvo spodbuja razvoj te strategije.

KorpoStart programa aktivnosti in povezovanj so se doslej najbolj aktivno udeležile naslednje korporacije: BTC, Comtrade CDS, Danfoss, Domel, Generali, Iskra, Iskraemeco, Iskratel, Kolektor, M Sora, Merkur Tregovina, NLB, Pošta Slovenije, Radeče Papir, Telekom Slovenije, TPV, Zavarovalnica Sava.

V program so sa strani MSP vabljena in vključena inovativna start-up in scale-up podjetja iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada.

Pomemben del KorpoStart aktivnosti sta dva programa usposabljanja