Vsebinsko-mreženjski dogodek KorpoStart 2021

17. november 2021, od 9.00 - 15.00
Osrednji dogodek - HITREJE POSTATI VEČJI. KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3. 

Dogodek bo potekal potekal v skladu s priporočili NIJZ, fizično, online ali hibridno. Dogodek bo dinamičen in interaktiven z mreženjem med predstavniki korporacij in startupov.  

PROGRAM (okvirno):

8.30 - 9.00: Prijava in jutranja kava


9.00 - 9.15: Pozdrav in kratki uvodni nagovori 
 

9.15 - 10.15: KEYNOTE 1: Odprto inoviranje - TPV Innovation Station - Imeti izzive, jih deliti z drugačnimi od sebe (tudi startupi) ter soustvariti vrednost. Krunoslav Šimrak (TPV Automotive).

10.15 - 10.45: Odmor s kavo in mreženjem


10.45 - 12.00: Primeri sodelovanja korporacij in startupov v Sloveniji?

4* 15 minutne delitve poučnih zgodb (p)odprtega inoviranja, vprašanja in odgovori.

 

12.00 - 13.00: Kosilo z neformalnim mreženjem


13.00 - 15.00: Aktualni izzivi korporacij in startup rešitve (organizirano mreženje)
 

Kratki pitchi družb Telekom Slovenije, Iskraemeco, Danfoss, TPV Automotive, Steklarna Hrastnik. Sledijo kratki organizirani 1:1 sestanki med predstavniki organizacij in startupov.


15.00 - 16.00: Idealni format sodelovanja startupov in korporacij? Diskusija v skupinah.

 

V program KorpoStart so se aktivno že vključile naslednje velike družbe: ​A1, Adria Dom, BTC, Comtrade CDS, Danfoss, Domel, Generali, Iskra, Iskraemeco, Iskratel, Jata Emona, Kolektor, M Sora, Merkur trgovina, NLB, Pivovarna Laško Union, Pošta Slovenije, Radeče papir, Steklarna Hrastnik, TPV, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav.

Izvajalci programa KorpoStart imamo s svojimi mrežami kontaktov dostop tudi do vseh drugih večjih družb za namen povezovanja inovativnih start-upov in scale-upov s korporacijami.

KorpoStart korporacije logo.jpg

Utrinki s korpo-startup mreženja na dogodku Future 4.0

Matching-2
Matching-3
Matching-5
Matching-1
Matching-6
Matching-4
Povedali so ...

Izjave udeležencev o dosedanjem povezovanju

Dan Toma, avtor knjige The Corporate Startup in gost uvodnega KorpoStart 2019 dogodka: Menim, da je prva in verjetno ena najpomembnejših stvari, da obe strani razumeta zakaj se želita povezati in zakaj si želita biti v tem partnerstvu. Startup mora razumeti, da je strateško partnerstvo dobra izbira, če potrebuje stabilno plačilo in dostop do določenih virov, medtem ko je vprašanje za korporacijo ali ima inovacijsko strategijo in ali to specifično partnerstvo spodbuja razvoj te strategije.

Gregor Smolej, Iskratel: Najbolj všeč so mi debate, predvsem zaradi izmenjave mnenj in iskanja sinergij s startupi.

Klemen Šešok, Iskra: Zelo sem vesel, da sem se pridružil. Vsako takšno srečanje me samo še bolj utrdi v prepričanju, da mora biti zelo veliko sodelovanja med startupi, podpornim okoljem in tradicionalno industrijo.

 

Mojca Brecelj, Generali: Zanima nas predvsem kakšne ideje razvijajo startupi in kako z njimi skleniti tudi dolgoročno sodelovanje. Trenutno namreč zbiramo ideje samo znotraj podjetja, v bodoče pa si želimo povezovanja z inovativnimi startupi zunaj podjetja.

Mitja Pritržnik, omisli.si: Dobro je bilo, ker te tovrstni dogodki direktno povežejo s pravimi ljudmi in to je največja dodana vrednost. Pogovori, ki jih sicer ne moreš imeti kar tako, so pa dejansko tisto, kar šteje.

Nekaj anonimno zajetih mnenj z anketami po koncu dogodka:

  • učinkovitost in časovnica, izkušeni svetovalci in kadri, odličen moderator

  • inspirativen govorec, praktični nasveti za strat-up štart, okrogla miza z realnim življenjskim primerom

  • zgodbe podjetnikov, breakup story, možnosti mreženja

  • možnost zastavljanja vprašanj predavateljem

  • odkrit pogovor na odru in prikaz dejanskega stanja podjetniške kulture v SLO

  • ...

Pomemben del KorpoStart aktivnosti je individualni program pomoči startup ekipam pri strateškem in investicijskem sodelovanju z večjimi poslovnimi sistemi - korporacijami.