24-urni PROGRAM USPOSABLJANJA za KORPORACIJE

Velike napredne korporacije spoznavajo, da so prevelike, da bi lahko ves razvoj naredile same, zato se povezujejo z zunanjimi viri oz. centri idej, rešitev, novih tehnologij, znanj. Le to izvajajo sistematično in ne priložnostno. Številne priložnosti obdelujejo portfeljsko, vsako posamezno pa na način postopne izgradnje t.i. investicijske zrelosti.

Usposabljanje podaja aktualne prakse uspešnega sodelovanja z zunanjimi ekipami novih znanj, tehnologij, rešitev. Usposabljanje je za udeležence BREZPLAČNO. Program se izvaja z namenom povečanja angažiranosti zasebnih investitorjev na področju vlaganja v zgodnje razvojne faze perspektivnih in inovativnih mladih podjetij. 

Obseg usposabljanja: 24 ur - 4 dnevi po 6 ur

Termin usposabljanja (dve izvedbi): junijski termin je izveden, termini za september/oktober 2020 so spodaj.

Lokacija usposabljanja: Zoom/Mural. 

Vrsta usposabljanja: Kombinacija predavanj, primerov iz prakse (zunanji gosti) in konkretnega individualnega in timskega dela z izmenjavo mnenj in izkušenj ter osredotočenimi razpravami. Usposabljanje je podprto s .ppt gradivi, primeri dobre literature in primeri video vsebin za poglobljene raziskave. Udeleženci prejmejo tudi kopijo vsebine, ki jo ustvarijo na sami delavnici. Predvidena je fizična izvedba, ko poskrbimo tudi za osvežitev med odmori ter kosilo.

Dosedanju udeleženci Korpo programa so bili iz družb: 
2019: Danfoss, Domel, Generali, Iskra, Iskratel, Kolektor, NLB, Pošta Slovenije, TPV in Zavarovalnica Sava.

Junij 2020: BTC, Comtrade CDS, Iskraemeco, M Sora, Merkur trgovina, Radeče papir.

Oktobra 2020 pričakujemo udeležence iz družb: A1, Adria Dom, Jata Emona, SRC, Steklarna Hrastnik, Zavarovalnica Triglav.

Opis programa usposabljanja - korporacije

Korpo D4 - Izdelava konkretnega akcijskega načrta
Delavnica v Zoom/Mural okolju.
Korpo D3 - Aktivno upravljanje inoviranja, finančni vidiki
Delavnica v Zoom/Mural okolju.
Korpo D2 - Vitki pristopi, iskanje novih poslovnih modelov
Delavnica v Zoom/Mural okolju.
Korpo D1 - Inovacijska strategija in kultura, agilna miselnost
Delavnica v Zoom/Mural okolju.

POMEMBNO. Programa usposabljanja se praviloma udeležita dve osebi iz istega podjetja. Potrebno se je udeležiti celotnega programa. Udeleži se jih vedno isti par oseb iz posamezne korporacije. Vsebine se med seboj povezujejo in nadgrajujejo. V primeru, da je bil nekdo odsoten, se s to osebo naredi kratka obnova izpuščene vsebine pred  naslednjim srečanjem.   

Izvajalci usposabljanja: Lojze Bertoncelj, Matej Golob, Daniela Bervar Kotolenko, Voranc Kutnik (vsi CorpoHub), Karla Sitar (Saša inkubator), Aleš Ugovšek in Marjana Majerič (Gospodarska zbornica Slovenije) ter gostje.

Primer Korporativnega razmišljanja o sodelovanju s startupi: Mateja Lavrič, Kolekor Ventures, gostja Aleša Ugovška v podcastu Gravitacija (GZS).

Nekaj izjav o programu KorpoStart usposabljanja:

 

Barbara Šubic, vodja razvoja in tehnologije, M Sora: Ni mi žal, da sem se udeležila KorpoStart programa, ker me je prepričal drugačen pristop k reševanju problemov, inoviranju in nasploh obravnavi vseh izzivov, s katerimi se soočamo na delovnem mest. Rešitev se ne skriva v drastičnih spremembah sebe ali ekipe, ampak v vpeljevanju številnih majhnih sprememb. Z veseljem jih testiram v praksi in se učim na napakah. Ni napačnih poskusov, edina resnična napaka je, da ne prenehaš z njimi.  

Miha Gorjup, vodja storitev in razvoja, Merkur Trgovina: Ni mi žal, da sem se udležil KorpoStart programa, ker sem dobil vpogled v miselnost startupov, v to, kje se da pričakovati težave v povezovanju ter osnovni nabor orodij. Najbolj pomembno pa je, da sem spoznal osebe, ki se srečujejo s podobnim izzivi, osebe, na katere se lahko vedno obrnem za informacijo ali pomoč. 

Daša Rotar,  Industry Innovation Lab @ Comtrade CDS: Ni mi žal, da sem se udeležila KorpoStart programa, ker sem dobila vpogled v bolj sistematičen pristop k inoviranju ter na lastni koži stestirala nove pristope, kot npr. Playing Lean, Lego Serious play ipd.

Borut Poje, vodja marketinga enote @ Jata Emona: Zaradi udeležbe na programu Korpostart sedaj jasno vidim strukturo, ki je dobrodošla za sistematično (odprto) inoviranje v uveljavljenih podjetjih.

O projektu in konzorciju KorpoStart

Povezujemo korporacije in inovativna start-up in scale-up podjetja z namenom ustvarjanja večjih poslovnih zgodb ob so-investiranju Slovenskega podjetniškega sklada.

 

Dogodki so za udeležence brezplačni. Usposabljanje za upravičena podjetja (prejemniki finančnih produktov P2 2019, SK ali SI - SK) po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023«, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

KorpoStart - SPS logo.png

KorpoStart konzorcij:

ch_logo_jpg.jpg
saša_inkubator.jpg
KorpoStart  - MGRT logo.jpg
KorpoStart - logo EU sklad za regionalni

Medijska partnerja:

Startup Plus logo.jpg

KONTAKTI:

T: 041 764 563 (Lojze Bertoncelj)

T: 031 611 059 (Aleš Ugovšek)

T: 051 325 680 (Karla Sitar)

E: kontakt@korpostart.si

© 2020 KorpoStart