24-urni PROGRAM USPOSABLJANJA za KORPORACIJE

Velike napredne korporacije spoznavajo, da so prevelike, da bi lahko ves razvoj naredile same, zato se povezujejo z zunanjimi viri oz. centri idej, rešitev, novih tehnologij, znanj. Le to izvajajo sistematično in ne priložnostno. Številne priložnosti obdelujejo portfeljsko, vsako posamezno pa na način postopne izgradnje t.i. investicijske zrelosti.

Usposabljanje podaja aktualne prakse uspešnega sodelovanja z zunanjimi ekipami novih znanj, tehnologij, rešitev. Usposabljanje je za udeležence BREZPLAČNO. Program se izvaja z namenom povečanja angažiranosti zasebnih investitorjev na področju vlaganja v zgodnje razvojne faze perspektivnih in inovativnih mladih podjetij. 

Obseg usposabljanja: 24 ur - 4 dnevi po 6 ur

Termin usposabljanja (dve izvedbi): junijski termin je izveden, termini za september/oktober 2020 so spodaj.

Lokacija usposabljanja: Tehnološki park Ljubljana, dvorana B1, oz. online (Zoom). V primeru Zoom izvedbe bo več krajših terminov. 

Vrsta usposabljanja: Kombinacija predavanj, primerov iz prakse (zunanji gosti) in konkretnega individualnega in timskega dela z izmenjavo mnenj in izkušenj ter osredotočenimi razpravami. Usposabljanje je podprto s .ppt gradivi, primeri dobre literature in primeri video vsebin za poglobljene raziskave. Udeleženci prejmejo tudi kopijo vsebine, ki jo ustvarijo na sami delavnici. Predvidena je fizična izvedba, ko poskrbimo tudi za osvežitev med odmori ter kosilo.

Dosedanju udeleženci Korpo programa so bili iz družb: 
2019: Danfoss, Domel, Generali, Iskra, Iskratel, Kolektor, NLB, Pošta Slovenije, TPV in Zavarovalnica Sava.

Junij 2020: BTC, Comtrade CDS, Iskraemeco, M Sora, Merkur trgovina, Radeče papir.

Opis programa usposabljanja - korporacije
Korpo D1 - Inovacijska strategija in kultura, agilna miselnost
Ljubljana ali Zoom
Korpo D2 - Vitki pristopi, iskanje novih poslovnih modelov
Ljubljana ali Zoom
Korpo D3 - Aktivno upravljanje inoviranja, finančni vidiki
Ljubljana ali Zoom
Korpo D4 - Izdelava konkretnega akcijskega načrta
Ljubljana ali Zoom

Oktobrske termine objavimo v začetku julija.

POMEMBNO. Programa usposabljanja se praviloma udeležita dve osebi iz istega podjetja. Potrebno se je udeležiti vseh štirh dni programa. Udeleži se jih vedno isti par oseb iz posamezne korporacije. Vsebine se med seboj povezujejo in nadgrajujejo. V primeru, da je bil nekdo odsoten, se s to osebo naredi kratka obnova izpuščene vsebine pred  naslednjim srečanjem.   

Izvajalci usposabljanja: Lojze Bertoncelj, Matej Golob, Daniela Bervar Kotolenko, Voranc Kutnik (vsi CorpoHub), Karla Sitar (Saša inkubator), Aleš Ugovšek in Marjana Majerič (Gospodarska zbornica Slovenije) ter gostje.

O projektu in konzorciju KorpoStart

Povezujemo korporacije in inovativna start-up in scale-up podjetja z namenom ustvarjanja večjih poslovnih zgodb ob so-investiranju Slovenskega podjetniškega sklada.

 

Dogodki so za udeležence brezplačni. Usposabljanje za upravičena podjetja (prejemniki finančnih produktov P2 2019, SK ali SI - SK) po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023«, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

KorpoStart - SPS logo.png
KorpoStart  - MGRT logo.jpg
KorpoStart - logo EU sklad za regionalni

Medijski partner:

Startup Plus logo.jpg

KorpoStart konzorcij:

ch_logo_jpg.jpg
saša_inkubator.jpg

KONTAKTI:

T: 041 764 563 (Lojze Bertoncelj)

T: 031 611 059 (Aleš Ugovšek)

T: 051 325 680 (Karla Sitar)

E: kontakt@korpostart.si

© 2020 KorpoStart