KorpoProgram: utrinki iz delavnice Playing lean

Ambiciozne korporacije se sistematično povezujejo z zunanjimi viri oz. centri idej, rešitev, novih tehnologij in znanj. Eden takih centrov so tudi startupi, ki pa v svojem bistvu delujejo precej drugače kot same korporacije. Kako drugačno je delovanje startupov, smo z udeleženci KorpoPrograma spoznavali tudi preko poslovne igre Playing Lean.


Playing Lean je poslovna simulacija, ki nudi osebno doživetje hitrega vitko/agilnega razvoja negotovega produkta za prevlado na trgu. Simulacija se izvaja v cca. 30-ih poslovih ciklih in nudi intenzivno učenje na napakah, kar kasneje v realnih situacijah prihrani veliko časa, denarja, skrbi in stresa. Igra je konkurenčno tekmovalna in hkrati timsko sodelovalna. Zmaga eden od štirih timov z 2-3 člani, ki najbolje uporabi svoje vire za prevlado na trgu. Simulaciji sledi obnova doživetega in naučenega s ciljem prenosa v realno poslovanje - razumevanje, kaj se dogaja razvojnim timom in na kaj potrebujejo biti še posebej pozorni.
O projektu in konzorciju KorpoStart

Povezujemo korporacije in inovativna start-up in scale-up podjetja z namenom ustvarjanja večjih poslovnih zgodb ob so-investiranju Slovenskega podjetniškega sklada.

 

Dogodki so za udeležence brezplačni. Usposabljanje za upravičena podjetja (prejemniki finančnih produktov P2 2019, SK ali SI - SK) po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023«, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

KorpoStart - SPS logo.png

KorpoStart konzorcij:

ch_logo_jpg.jpg
saša_inkubator.jpg
KorpoStart  - MGRT logo.jpg
KorpoStart - logo EU sklad za regionalni

Medijska partnerja:

Startup Plus logo.jpg

KONTAKTI:

T: 041 764 563 (Lojze Bertoncelj)

T: 031 611 059 (Aleš Ugovšek)

T: 051 325 680 (Karla Sitar)

E: kontakt@korpostart.si

© 2020 KorpoStart