O odprtem inoviranju z Matejo Lavrič, Kolektor Ventures.


Tema tretje epizode Gravitacije* so korporacije in startupi oziroma njihovo strateško sodelovanje. Aleš Ugovšek se je z gostjo Matejo Lavrič pogovarjal o odprtem inoviranju, kako so startupi lahko del sistema odprtega inoviranja, kaj je ključno za uspešno sodelovanje korporacije in startupa, kako ustvariti kemijo za trajno zvezo in tudi o konkretnih napakah ter dobrih in slabih praksah.
Ko govorimo o dobrih praksah v Sloveniji, bo verjetno vsak poznavalec korpo-startup sveta najprej pomislil na Kolektor Ventures. Gre za investicijski sklad podjetja Kolektor, ki je poleg vlaganja tveganega kapitala usmerjen tudi v strateško sodelovanje s startupi. Javnosti je bil prvič predstavljen leta 2016 na konferenci PODIM, v portfelju podjetij, ki so rezultat njhovega delovanja pa spadajo odlični startupi kot so Qlector, Airnamics, VIAR, Ektimo in SmartOptometry.


Kolektor Ventures vodi Mateja Lavrič, ki je na področju povezovanja korporacij in startupov v samem vrhu v Sloveniji, če upoštevamo znanje, izkušnje in dejanja. Je izredno pozitivna oseba, ki s svojo mirnostjo izžareva neko prav posebno energijo. Njen trademark je verjento njena usnjena jakna, s svojim sproščenim, delno rokerskim izgledom pa jo bo naključni mimoidoči težko umestil na eno izmed vodilnih mest v veliki korporaciji. Mogoče je vse omenjeno povezano z njenim hobijem, tajskim boksom, ki je prerasel v več kot le to in ga večkrat tedensko deli s svojim možem in obema sinovoma.::::::::::::::

* Epizode podcasta Gravitacija nastajajo v studiu GZS, kjer Aleš Ugovšek in Miha Goršin gostita gostje in goste iz Slovenije (kdaj tudi iz tujine), ki s svojimi idejami in njihovo realizacijo spreminjajo naš in vaš svet.