Strokovni obisk Area Science Park-a v Trstu


Fabio Morea: preteklost, sedanjost in prihodnost tehnološkega parka v Trstu.

Ljubljana, 8. 10. 2019 - V torek, 8. 10. 2019, so se predstavniki slovenskih korporacij in Startupov, ki sodelujejo v projektu KorpoStart, odpravili na strokovno ekskurzijo v Italijo.


Hitro mreženje med udeleženci v obliki 1:1 sestankov se je začelo že na avtobusu na poti do Area Science Park-a, kjer so se podjetniki in predstavniki korporacij seznanili s primeri dobrih praks pri naših zahodnih sosedih. KorpoStart ekskurzije so se udeležili predstavniki korporacij Zavarovalnica Sava, Iskratel, Pošta Slovenije, DOMEL, Iskra, Adriatic Slovenica, NLB - Nova Ljubljanska banka, TPV Group in IJ&D. Med startuperji pa so svoje priložnosti iskali OmniOpti, April 8, InstaText, Omisli.si, U-centrix, SWP Marketing, Re.aktiv in Albatron.


Glede na vtise udeležencev, je dogodek dosegel njihova pričakovanja in prinesel dodano vrednost na področju povezovanja, mreženja in sklepanja novih poslovnih partnerstev.


Klemen Šešok, Iskra: Zelo sem vesel, da sem se pridružil. Že na avtobusu sem govoril z dvema zelo dobrima Startupoma. Vsako takšno srečanje me v bistvu samo še bolj utrdi v tem prepričanju, da mora biti zelo veliko sodelovanja med Startupi, podpornim okoljem in tradicionalno industrijo.


Uroš Orešič, U-centrix: Današnja ekskurzija se mi zdi zelo dobro zastavljena, saj je po eni strani malo neuradnega druženja, po drugi strani pa ima strokovne vsebine. Zdi se mi, da je med korporacijami in Startupi zelo potreben korak, da se spoznamo in si zaupamo, da lahko potem skupaj delamo na inovacijah.


Mojca Brecelj, Adriatic Slovnenica: Zanima nas predvsem kakšne ideje razvijajo Startupi in si želimo sklenili kakšno sodelovanje za v naprej. Trenutno namreč pobiramo ideje samo znotraj podjetja, v bodoče pa si želimo povezovanja z inovativnimi Startupi zunaj podjetja.


Mitja Pritržnik, Omisli.si: Dobro je bilo, ker te tovrstni dogodki direktno povežejo s pravimi ljudmi in to je največja dodana vrednost današnje ekskurzije. Pogovori, ki jih sicer ne moreš imeti kar tako, so pa dejansko tisto, kar šteje.


Karmen Madjar, Zavarovalnica Sava: Moja pričakovanja glede programa gredo predvsem v smeri izmenjave izkušenj z slovenskimi korporacijami, predvsem na področju inoviranja. Zanima nas kako se razvoja lotevajo Startupi, kje so prepreke ter kje se lahko najdemo.


Gregor Smolej, Iskratel: Najbolj všeč so mi bile debate na avtobusu, predvsem zaradi izmenjave mnenj in iskanja sinergij s Startupi.......

Projekt KorpoStart, ki ga izvaja konzorcij CorpoHub, SAŠA inkubator in GZS, povezuje korporacije in inovativna Startup ter Scaleup podjetja z namenom ustvarjanja večjih poslovnih zgodb ob so-investiranju Slovenskega podjetniškega sklada.