Zaključni mreženjski dogodek KorpoStart 2020

26. januar 2021, 10.00 - 15.00, @Zoom

Na zaključnem mreženjskem dogodku smo prisluhnili pionirskim izkušnjam povezovanja in preverite svojo komplementarnost na medsebojnih delovnih 1:1 sestankih.PROGRAM dneva:


10.00 - 10.05: Uvodni nagovori (Slovenski podjetniški Sklad, KorpoStart)


10.05 - 10.40: Keynote: Naše ideje in produkti so le tako odobri, kot je dobra naša sposobnost, da jih komuniciramo. Interaktiven nastop Vikija Pavliča, eksperta startup pitchanja, mentorja 300+ startupom, podjetnika (pitchblocks.com), avtorja Pitching Canvasov in predavatelja na Tehnični univerzi Delft na Nizozemskem.

10.40 - 11.30: Kratke predstavitve izkušenj korpo-startup sodelovanj, vprašanja in odgovori:


- Anton Jakše, Motulii - mobilna dvižna ploščad: Pogled nazaj - kaj vse prinese sodelovanje s korporacijami, ki prispevajo svoje poslovne ekosisteme, ter kako lahko startup poživi utečene procese velikih?


- Aleš Zorc, Agitron - rešitve za bolj zavzete interakcije: Korporacije naj ne bodo le naše stranke, korporacije so lahko super partnerji. Hiter pregled zadnjih petih partnerskih "dvorjenj".


- Samo Kastelic, SmartCargo - digitalizacija logističnih procesov: Moj pogled, kaj startupi prinašamo korporacijam (česa korporacijam primanjkuje), oz. kaj bi jaz naredil, če bi bil v korporaciji odgovoren za zunanje startupe?


11.30 - 12.00: Kratka predstavitev sodelujočih korporacij.

Udeleženci s strani korporacij so na kratko predstavili svojih družb ter izzive, ki so jih pripravljeni reševati v sodelovanju z zunanjimi ekipami.

Sledilo je razporejanje 1:1 sestankov med korporacijami in startupi Slovenskega podjetniškega sklada ter ostalimi prisotnimi ekipami. Izbirali so startupi.


12.00 - 13.00: Odmor za individualno kosilo. Individualna priprava udeležencev na 1:1 sestanke. Kratka navodila za dober potek sestankov so prijavljeni udeleženci prejeli dan pred dogodkom.


13.00 - 15.00: Individualna 15-minutna spoznavna srečanja Korporacija - Startup v ločenih Zoom sobah.


15.00 - ...: Zaključne misli in neformalno online druženje udeležencev.


Mreženja se je udeležilo več kot 30 oseb, od tega 10 predstavnikov korporacij.Spodaj: primeri Canvasov, ki jih je predstavil Viki Pavlič